vineri, 6 mai 2011

Scurta prezentare

           "Un prieten adevărat îţi ştie slăbiciunile, dar îţi arată calităţile, îţi simte temerile, dar îţi întăreşte credinţa, îţi cunoaşte îngrijorările, dar îţi eliberează spiritul, îţi recunoaşte defectele, dar îţi subliniază posibilităţile".
             Totul a inceput acum sapte ani cand colegul Eugen era deja in clasa a X-a si eu eram proaspat transferat la Colegiul Tehnic Transilvania din Deva. Legatura dintre noi era una simplu colegiala, accentuandu-se pe parcusul anilor de liceu, cand am avut respect si ne-am ajutat reciproc, desi aveam cercuri de prieteni aproape diferite.
             Anii de liceu au trecut ca in zbor avand niste profesori de treaba, dar si niste colegi pe masura.Clasa a XII-a a trecut poate cel mai repede, iar in semestrul al II-lea au inceput sa apara diferite examene: pentru unii dintre noi examenul de absolvire al scolii de soferi, examenul de calificare profesionala si in cele din urma sustinerea examenului de bacalaureat.
             La sfarsitul liceului dupa examenul de bacalaureat am crezut ca am dat cel mai greu examen posibil, iar de acum aveam sa pornim in viata fiecare pe drumul lui si ne mai intalneam probabil doar peste ani si ani.
             Sprijiniti de familii multi dintre noi am decis sa ne inscriem la diferite facultati, astfel eu am ales Facultatea de Inginerie din Hunedoara, unde am dorit sa aprofundez cunostiintele din domeniul tehnic acumulate in liceu. A urmat o mare bucurie cand am aflat ca am fost admis la sectia Autovehicule Rutiere (exact unde imi doream), iar colegi erau foarte multi din liceu.
             Fiind dintr-o zona putin mai indepartata de facultate am ales sa ma cazez in caminul facultatii, unde ca o ironie a sortii il aveam coleg de camera pe colegul Eugen din liceu. Dupa aceasta veste ne-am bucurat ambii si astfel au mai trecut alti patru ani, ani in care am ajuns sa fim cei mai buni prieteni.
            Impreuna am trecut mai usor peste toate greutatile intampinate, dar si peste momentele de bucurie si de veselie. Facultatea ne-a schimbat foarte mult gandirea, ne-a ajutat sa vedem totul mai departe si sa ii aprecem mult mai mult pe cei de langa noi.
           Acum dam piept cu viata oamenilor maturi, dar prietenia noastra nu se va deteriora niciodata.......

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu